logo

17-12-2016 om 10:10 uur

Hallo lieve lezers! Ik, Lena Zhabinskaya, heet je welkom op de pagina's van je blog.

Zoals u weet, is een van onze familiebedrijven met mijn man de ontwikkeling van een netwerk van koffiebars van het "coffee to go" -formaat.

Vandaag zal ik je vertellen hoe het allemaal begon, waarom je besloot om een ​​franchise te kopen, en niet om jezelf te openen, welke moeilijkheden je tegenkwam en wat je nu doet.

Hoeveel ik me ons leven samen met Dima herinner, hebben we altijd gedroomd om niet naar het werk te hoeven gaan, maar in plaats daarvan tijd door te brengen met familie en kinderen, veel te reizen en over het algemeen van het leven te genieten.

We begrepen heel goed dat werkgelegenheid ons nooit naar de manier van leven zou leiden waarvan we dromen. Daarom, nadat we een bepaald bedrag hadden verdiend, besloten we dat het tijd was om ons eigen bedrijf te openen.

Niche selectie

Na veel opties te hebben doorgenomen, zijn we om drie uur gestopt, naar onze mening de meest populaire, begrijpelijke en interessantste voor ons. Dit is een kapper, bier van de tap, een hostel en een mini-coffeeshop in de vorm van koffie bij jou.

Geen van onze familieleden had enige ondernemerservaring om ons iets te vertellen. Zelf hadden we ook geen idee hoe het retailbedrijf werkt en van welke kant het in het algemeen benadert.

Het was eng, maar wilde het echt proberen.

Iedereen weet dat 95 procent van de nieuw geopende bedrijven na een jaar gesloten is. Omdat we realisten waren, begrepen we heel goed dat we, gezien het volledige gebrek aan ervaring, een meerderheid zouden zijn. Daarom hebben we besloten om een ​​franchise te openen.

Franchise-zoekopdracht

Franchising als fenomeen is al lang bekend in het Westen. In ons geval begint het eigenlijk pas echt te ontwikkelen, daarom zijn er maar heel weinig werkelijk hoogwaardige en echt werkende franchises. Toch zijn ze dat, en hebben we besloten er een te vinden.

Het ideale, naar onze mening, franchise moet voldoen aan de volgende eisen:

  1. Ga uit van investeringen tot 1.000.000 roebel.
  2. Met voorbeelden van succesvolle implementatie in de regio's, niet alleen in Moskou.
  3. Met tal van voorbeelden van succesvolle implementatie (meer dan 20 franchisenemers).
  4. Met een duidelijke en begrijpelijke presentatie van een zakelijk project.
  5. Met minimaal risico in termen van veranderingen in overheidsbeleid en wetgeving.

Kapper als een optie werd onmiddellijk uitgesloten vanwege de afwezigheid op dat moment van franchises als zodanig in deze niche.

Tapbier werd uitgesloten in het licht van talloze gesprekken in de Doema over de noodzaak om de verkoop van alcohol in plastic containers te verbieden. Bovendien heeft de verkoop van alcohol, zoals we besloten hebben, op de een of andere manier geen missie, bovendien niet het ware voordeel voor mensen.

De mogelijkheid om een ​​mini-hotel of hostel te openen verborg een hoop valkuilen. Dit en het gebrek aan begrijpelijke wettelijke regelgeving van de mogelijkheid van hun plaatsing in residentiële gebouwen. En conflictsituaties met bewoners die ontevreden zijn over zo'n buurt. Om deze redenen hebben we besloten de opening van het hostel te verlaten.

Dus de keuze viel op koffiefranchise met jou. Als we Rusland vergelijken met het Westen in termen van de hoeveelheid koffieconsumptie, dan kunnen we concluderen dat de niche van coffeeshops en de cultuur van het gebruik van dit product zich in een hectisch tempo zullen ontwikkelen, en de vooruitzichten voor deze richting zijn enorm.

Alleen een franchise-franchise werd vertegenwoordigd door een massa, het bleef alleen maar om de juiste keuze te maken en echt werkende bedrijfsmodellen en een bewezen franchisegever te vinden.

Sommige franchisegevers misten de ervaring van het openen van koffiebars in de regio's. De anderen hadden slechts 3-4 werkpunten. Ten derde - de transcendentale waarde van de forfaitaire vergoeding en royalty's.

Uiteindelijk hebben we gevonden waar we naar op zoek waren. Het bedrijf Coffee Like bestond uit ongeveer 250 koffiebars, geopend door franchisenemers in verschillende steden in Rusland, van Sint-Petersburg tot Yakutsk, van Moskou tot Almetyevsk.

Bovendien was het bedrijf zelf gevestigd in Izhevsk, wat de bedrijfsvoering van het bedrijfsmodel in de regio's garandeerde, en op dat moment waren er 8 eigen succesvolle koffiebars in deze stad.

We hebben gevonden wat we zochten, maar nadat we uit Coffee Like hadden gebeld, kwamen we erachter dat het bedrijf geen haast had om ons in de gelederen van partners te accepteren en de franchise bij verstek te verkopen.

Iedereen die het wilde kopen, zou op een vooraf bepaalde dag persoonlijk naar Izhevsk zijn gekomen.

Sinds de beslissing is genomen, hebben we de behoefte aan zo'n reis niet gestopt.

weg

Nadat we anderhalf jaar oude Levu hadden bevestigd aan grootmoeders en grootvaders in Chelyabinsk, vertrokken we rond 16.00 uur op een reis van ongeveer 1000 km lang, met de auto.

Het was onze langste autorit. Nadat we Ufa veilig hadden bereikt, zaten we 40 minuten in de file op de snelweg vanwege de BRICS- en SCO-top en de weg naar het vliegveld was geblokkeerd.

De route bleek erg vol te zitten met vrachtwagens en wagens. Bovendien was op het grootste deel van de weg de weg singelstrook, wat de mogelijkheid van inhalen praktisch uitsluitte. Als gevolg hiervan waren we in plaats van de geplande 8-9 uur 13 uur onderweg.

Het was ongelooflijk interessant en kleurrijk: in Bashkiria en Udmurtia, letterlijk elke kilometer van de weg waren er booreilanden. Eenzame staan ​​in het veld en monotoon pompen van olie op de achtergrond van woestijnlandschappen - ze herinnerde het landschap van een fantastische film.

Na Nizhnekamsk werd de weg volledig verlaten en praktisch landelijk. We reden helemaal alleen. Er waren geen auto's voor en achter ons. Zoals ik me herinner: 2 uur 's ochtends, totale duisternis, alleen het licht van de maan en koplampen. Mist wervelt onder de wielen van de auto. Voor het volledige beeld liepen er niet genoeg dode mensen langs de stoep.

Gaandeweg werd de weg steeds meer landelijk: smal en met hobbels. We begonnen al te twijfelen of we de goede kant op gingen, maar na een paar uur bracht de navigator ons op miraculeuze wijze rechtstreeks naar de oever van de Kama-rivier naar de veerboot.

Samen met de machine laden, het oversteken van de rivier en het lossen duurde ongeveer dertig minuten. Aangezien dit alles 's nachts gebeurde, heb ik een foto van de veerboot bevestigd van de terugreis, toen we volledig konden genieten van de uitzichten overdag.

Na de veerboot hebben we ongeveer anderhalf uur gewacht en tenslotte Izhevsk. Wild hongerig en extreem moe, we vonden een 24-uurs McDonald's, waar de hamburgers vertrokken, en rond 04.30 uur gingen we in het hotel wonen. De slaap bleef 2 uur.

Om 8:30 waren we al in het kantoor van het bedrijf Coffee Like in het centrum van de stad. Panoramische lift bracht ons naar de 7e verdieping en we kwamen in het koffie- en zakenkoninkrijk.

Wat ons opviel, was de schaal en leeftijd van de werknemers van het bedrijf. Ongeveer 70 werknemers van verschillende afdelingen en afdelingen, en bijna allemaal waren jonger dan wij (op dat moment waren we 28 jaar oud).

Een ontspannen, leuke, maar professionele sfeer wekte onmiddellijk onze sympathie en verlangen om een ​​deel van dit alles te worden. Als we thuis nog steeds twijfelden of we de Coffee Like-franchise wilden kopen en vervolgens het leven van het bedrijf met eigen ogen hebben gezien, hebben we alle twijfels weggedaan.

En in de tussentijd wachtten we nog steeds op een interview, waar we aankwamen, niet alleen, maar met de jongens uit het hele land.

We waren allemaal uitgenodigd voor communicatie in de vergaderruimte.

Interview.

Het werd uitgevoerd door de CEO samen met verschillende medewerkers. De kennismaking begon met algemene vragen: wie, vanwaar, waarom koffie, waarom Coffee Like. Allen beantwoord op zijn beurt.

Volgens de regels van Coffee Like hangt het aantal verkochte franchises per stad af van de bevolking. Dus slechts 1-2 franchises worden verkocht aan kleine steden. Op miljoen steden - 4. Dit betekent dat slechts 4 mensen Coffee Like in Yekaterinburg kunnen ontwikkelen. En in die tijd waren er al twee mensen bij betrokken, dat wil zeggen dat er nog maar twee plaatsen overbleven voor franchisenemer-partners.

En het was noodzakelijk om op zo'n manier samen te vallen dat het bij onze aankomst was dat er de tweede kandidaten uit onze stad waren: 2 tweelingbroers, erg jong en zeer ambitieus. We waren nerveus en voelden het gevaar dat Coffee Like hen liever zou hebben.

Er waren ook een broer en een zuster van Pervouralsk. En de broer flitste onmiddellijk kennis en certificaten van verschillende zakelijke cursussen, bewondering voor Ayaz Shabutdinov (jonge miljonair, oprichter van de Like Holding).

Een jongeman uit Oefa verkocht zijn auto om het geld te besteden aan het kopen van een zakelijke mogelijkheid en was zeer vastberaden.

Een jong meisje uit Koersk sprak vakkundig en zag er zelfverzekerd uit.

In het eerste deel van het interview spraken alle kandidaten over zichzelf en beantwoordden ze vragen. Zufar (regisseur) glimlachte veel en was zeer welwillend, maar hij merkte zorgvuldig de minste bedenkingen op, stelde verwarrende vragen in een poging om de waarheid uit een persoon te halen, en niet de standaard correcte voorbeeldantwoorden.

Nu, terugkijkend, begrijp ik wat de fout was van degenen die de verkoop van de franchise werd ontzegd. Sommigen begonnen te zeggen dat ze van plan zijn om andere bedrijfsprojecten parallel te ontwikkelen, bijvoorbeeld hostels, en zijn niet van plan zich uitsluitend op koffie te concentreren.

Anderen toonden een gebrek aan inzicht in het bedrijfsformaat zelf, door te zeggen dat een koffiebar een geweldige plek is om te bezoeken, te zitten en te spelen met kinderen, tijd door te brengen en er geen plekken meer in de hele stad zijn.

We hebben alles verteld zoals het is: dat deze niche naar onze mening veelbelovend en veel gevraagd is, wat betekent dat het zich goed zal ontwikkelen, dat het bedrijf indruk op ons maakt en hoe bedrijfsprocessen zijn gevestigd, dus we kozen ervoor, dat we dromen om een ​​fundamenteel bedrijf op te bouwen, om meer tijd met kinderen door te brengen, om te reizen.

Na ongeveer een uur ging het Coffee Like-team met pensioen om een ​​beslissing te nemen. We bleven in afwachting van anticipatie. Daarna nodigden zij op hun beurt broeders uit Yekaterinburg en kinderen uit Pervouralsk. Ze keerden niet terug en een paar minuten later waren we opgelucht en sympathiek om te horen dat het bedrijf had geweigerd om met hen samen te werken, en met ons waren de gast uit Oefa en het meisje uit Koersk klaar om mee te werken.

Tijdens het tweede deel kregen we allemaal te horen over het bedrijf, de doelen, missie, principes en regels voor werk en partnerschap, het was een gelegenheid om vragen te stellen. Daarna betaalden we de forfaitaire vergoeding, ondertekenden we een licentieovereenkomst en ontvingen we een franchisepakket.

Geïnspireerd en opgewekt, haastten we ons terug. Voor ons, wachtend op de massa werk, en de volgende stap op weg naar een droom en een eigen bedrijf opbouwen. Wat is er uit dit alles voortgekomen? Je leert in het volgende artikel uit de cyclus gewijd aan de ontwikkeling van koffiebars, en om het niet te missen, abonneer je op blog-updates! Met jou was Lena Zhabinskaya, tot ziens!

Franchise "Koffie met mij"


Bent u een officiële vertegenwoordiger van deze franchise? Meld je aan

Voordelen van de Coffee to Go-franchise:

  • De franchisegever assisteert bij het vinden van plaatsen en lokalen voor de opening van de instelling. Om dit te doen, een analyse van de doelgroep, de geselecteerde plaats en de winstgevendheid;
  • U krijgt gedetailleerde aanbevelingen met betrekking tot de selectie van leveranciers en het assortiment coffeeshops. U krijgt alle contacten van aanbevolen partners te zien, evenals hulp bij het vinden van geschikte leveranciers van verbruiksgoederen in een bepaalde stad. Als dit niet kon worden gedaan, wordt de levering van verbruiksartikelen met het merk "Coffee with me" georganiseerd: caps, cups, de koffie zelf;
  • Het belangrijkste pluspunt van de franchise is volledige en gedetailleerde ondersteuning vanaf het moment dat een nieuw punt wordt geopend en een aanbeveling wordt gedaan om de omzet te verhogen. Ook wordt u periodiek overgezet naar nieuwe recepten die door het bedrijf zijn ontwikkeld.

Nadelen van de Coffee to Go-franchise:

  • De nadelen zijn de eerste vrij grote bijdrage, maar in feite is geen enkel bedrijf zonder initiële injecties;
  • Maar de populariteit van het merk betekent niet automatisch de populariteit van uw instelling. Het hangt allemaal af van de regio en de locatie van uw café. Daarom is vertrouwen alleen op een herkenbaar merk niet de moeite waard. We zullen hard moeten werken om een ​​constante en gerichte klantstroom te krijgen;
  • Als u uw eigen bedrijf en franchising vergelijkt, is uw eigen bedrijf in de kwestie van het verbeteren ervan voordeliger, omdat alleen u de regels vaststelt, niet de franchisegever.

Laat feedback achter

Reviews over de franchise "Koffie met mij"

Volg beoordelingen

Helaas bracht mijn aankoop van de Coffee with Me-franchise mij niet het verwachte resultaat. Bij de selectie van plaatsen werd hulp geboden, de ontwerper kwam en ontwikkelde het ontwerp van het ontwerp van het toekomstige koffiehuis. Maar het project heeft lange tijd zijn vruchten afgeworpen en geprobeerd de redenen hiervoor te begrijpen. Misschien heeft een deel van mijn niet-naleving van praktische bedrijfs- en marketingaanbevelingen de ontwikkeling van het project beïnvloed. Ik zal proberen om nu strikt alle aanbevelingen van de franchisegever te volgen, zodat het koffiehuis in de nabije toekomst populairder zal worden.

Zakelijk forum

Franchise koffie met jezelf

Shakilov 05 maart 2015

Hallo lieve forum gebruikers! Geïnteresseerd in het onderwerp van de openingspunten van Coffee with Hisself! SPb.

Oleg74 5 maart 2015

Naar mijn mening is dit een openlijke zwendel, gekoppeld aan de verzameling forfaitaire bijdragen. Formatteer dit ziekelijk als stoom boven de pot. Als een bedrijf - niet geïnteresseerd. Tenzij je daar zelf zult werken.
Doe zelf de wiskunde - de gemiddelde kostprijs van één kop (inclusief suiker, hulpstoffen, koffie zelf, melk, siropen, petten, servetten) was vóór de crisis minstens 18 roebel.
Overweeg nu de gemiddelde dagelijkse huur op een goede plaats, de salarissen van mensen, als u niet zelf werkt en verdeel het door de gemiddelde opslag van één glas. Met een prijs van 80-100 roebel is de marge 60-80 roebel.
Bijvoorbeeld, de huurdag is 1000 en het salaris is 1000. Totaal 2000. 2000/60 = 30.

Totaal, 30 glazen koffie tegen een prijs van 80-100 roebel voor een glas dat je elke dag moet verkopen, ook in het weekend, om de minimumhuur en -salaris terug te betalen.

Laten we niet vergeten dat u nog steeds startkosten heeft voor de aankoop van een franchise, de regeling van het stopcontact en andere uitgaven. In werkelijkheid komt het bij minder dan 150.000 investeringen aan het begin zelfs niet in een gehuurde auto.

Je moet dit geld terugbetalen, maar je kunt helemaal niet leven zonder winst - wat ga je zijn? Dus je moet de verkoop verhogen.

sorokinsam 05 maart 2015

Ik denk dat Oleg een uitputtend antwoord gaf. Het is niet de moeite waard om geld te investeren in het onderwerp, als je het helemaal niet begrijpt, met of zonder een franchise.

Er zijn te veel volgers van BM in de markt - luchtverkopers.

DanielPetrov 05 maart 2015

Mijn mening is dat het afhangt van je ambities en middelen - er zijn middelen en je wilt je persoonlijke netwerk ontwikkelen, dan zou je je merk moeten doen.Er zijn geen middelen, je wilt een paar punten simpelweg dan een franchise, want alle crm-systemen, loyaliteitsprogramma's, gecentraliseerde aankopen grondstoffen enzovoort voor hen.

En zoals Oleg74 zei, het hangt af van de plaats zelf. Persoonlijk zag ik deze franchise als koffie in de buurt van de universiteit - veel mensen nemen het, zien constant mensen met deze bril, ze leken een jaar te staan, ik denk dat het gunstig voor hen is, maar aan de andere kant, en velen die sluiten als ze niet succesvol zijn locatie.Daarom moet je je hierop richten.Kijk dan eens hoeveel je nodig hebt om alles te verkopen (koffie, eten, wat anders) om het bedrag dat je nodig hebt te bereiken

Sverdlov 5 maart 2015

Ik nam het pad van het creëren van mijn eigen merk. Plaats koos een lange tijd en met grote zorg. Ontwerppunten helemaal opnieuw gemaakt. Als gevolg hiervan, de tweede maand van het werk, blijkt het erg goed. Er zijn veel mensen, plus winst op bakken.

Optiesfranchises worden onmiddellijk geborsteld. Fijne franchises zijn duur, goedkoop is niet verward.

Shakilov 05 maart 2015

Bedankt voor de antwoorden, leden van het forum, er is iets om over na te denken) U hebt correct gezegd, ik begrijp dit een beetje, dus de franchises waren interessant omdat ze de nodige middelen en informatie voor werk kunnen bieden en u begint niet helemaal opnieuw, wat betekent dat de openingstijd van het punt veel minder zal zijn !
Wat denk je, als het kiezen van een franchise goedkoper is, bijvoorbeeld Go Coffee, prijzen zijn acceptabel, een interessant ontwerp, deze franchise spreekt vooral aan, ze hebben ook mobiele koffiehuisprojecten en profiteren van alle materialen en middelen die ze vertegenwoordigen, open het punt en na een tijdje te hebben gewerkt om de keuken te verkennen! En ga je dan je eigen weg en maak je merk?

Shakilov 06 maart 2015

Naar mijn mening is dit een openlijke zwendel, gekoppeld aan de verzameling forfaitaire bijdragen. Formatteer dit ziekelijk als stoom boven de pot. Als een bedrijf - niet geïnteresseerd. Tenzij je daar zelf zult werken.
Doe zelf de wiskunde - de gemiddelde kostprijs van één kop (inclusief suiker, hulpstoffen, koffie zelf, melk, siropen, petten, servetten) was vóór de crisis minstens 18 roebel.
Overweeg nu de gemiddelde dagelijkse huur op een goede plaats, de salarissen van mensen, als u niet zelf werkt en verdeel het door de gemiddelde opslag van één glas. Met een prijs van 80-100 roebel is de marge 60-80 roebel.
Bijvoorbeeld, de huurdag is 1000 en het salaris is 1000. Totaal 2000. 2000/60 = 30.

Totaal, 30 glazen koffie tegen een prijs van 80-100 roebel voor een glas dat je elke dag moet verkopen, ook in het weekend, om de minimumhuur en -salaris terug te betalen.

Laten we niet vergeten dat u nog steeds startkosten heeft voor de aankoop van een franchise, de regeling van het stopcontact en andere uitgaven. In werkelijkheid komt het bij minder dan 150.000 investeringen aan het begin zelfs niet in een gehuurde auto.

Je moet dit geld terugbetalen, maar je kunt helemaal niet leven zonder winst - wat ga je zijn? Dus je moet de verkoop verhogen.

Bedankt voor de antwoorden, leden van het forum, er is iets om over na te denken) U hebt correct gezegd, ik begrijp dit een beetje, dus de franchises waren interessant omdat ze de nodige middelen en informatie voor werk kunnen bieden en u begint niet helemaal opnieuw, wat betekent dat de openingstijd van het punt veel minder zal zijn !
Wat denk je, als het kiezen van een franchise goedkoper is, bijvoorbeeld Go Coffee, prijzen zijn acceptabel, een interessant ontwerp, deze franchise spreekt vooral aan, ze hebben ook mobiele koffiehuisprojecten en profiteren van alle materialen en middelen die ze vertegenwoordigen, open het punt en na een tijdje te hebben gewerkt om de keuken te verkennen! En ga je dan je eigen weg en maak je merk?

Oleg74 06 maart 2015

Bedankt voor de antwoorden, leden van het forum, er is iets om over na te denken) U hebt correct gezegd, ik begrijp dit een beetje, dus de franchises waren interessant omdat ze de nodige middelen en informatie voor werk kunnen bieden en u begint niet helemaal opnieuw, wat betekent dat de openingstijd van het punt veel minder zal zijn !
Wat denk je, als het kiezen van een franchise goedkoper is, bijvoorbeeld Go Coffee, prijzen zijn acceptabel, een interessant ontwerp, deze franchise spreekt vooral aan, ze hebben ook mobiele koffiehuisprojecten en profiteren van alle materialen en middelen die ze vertegenwoordigen, open het punt en na een tijdje te hebben gewerkt om de keuken te verkennen! En ga je dan je eigen weg en maak je merk?

U vraagt ​​eerst waar u naartoe mag. Ver van overal in de bus en het winkelcentrum bent u welkom met dit formaat. Het heeft weinig zin van zo'n huurder, de kans dat je binnen een paar maanden af ​​valt is 90%. Rack wordt u gevraagd om te presenteren over het onderwerp van uiterlijk. En schreeuw niet dat in het zakencentrum alle kantoren koffiezetapparaten in de keuken hebben of, tenminste, waterkokers, er zijn koffieautomaten, waar koffie 30-50 roebel kost, en er zijn cafés of restaurants waar koffie zoveel of zelfs kost 1,5 keer duurder dan jij, maar er zijn desserts, er zijn stoelen en tafels en je kunt zitten en praten, eten eten enzovoort. En je moet de huisbaas uitleggen hoe je met emmers rondloopt om het water af te tappen, de shakers en andere dingen te wassen, enzovoort.

Shakilov 06 maart 2015

U vraagt ​​eerst waar u naartoe mag. Ver van overal in de bus en het winkelcentrum bent u welkom met dit formaat. Het heeft weinig zin van zo'n huurder, de kans dat je binnen een paar maanden af ​​valt is 90%. Rack wordt u gevraagd om te presenteren over het onderwerp van uiterlijk. En schreeuw niet dat in het zakencentrum alle kantoren koffiezetapparaten in de keuken hebben of, tenminste, waterkokers, er zijn koffieautomaten, waar koffie 30-50 roebel kost, en er zijn cafés of restaurants waar koffie zoveel of zelfs kost 1,5 keer duurder dan jij, maar er zijn desserts, er zijn stoelen en tafels en je kunt zitten en praten, eten eten enzovoort. En je moet de huisbaas uitleggen hoe je met emmers rondloopt om het water af te tappen, de shakers en andere dingen te wassen, enzovoort.

Maar het is tenslotte precies de kwaliteit van het product en de bereiding, evenals de variëteit van het koffiemenu, die het type koffie met zich meenemen! Het is immers onmogelijk om koffieautomaten en andere etablissementen te vergelijken, waarbij voor de klant een heel ander product aan de uitgang staat!
Ook merkte ik nu dat overal waar ze aan het menu toevoegen, trendsnoepjes anders zijn, zoals bitterkoekjes, donuts, gemberkoekjes enzovoort! Nou, het is de moeite waard om niet alleen te kijken naar de BC, er zijn veel winkelcentra en andere begaanbare plaatsen, om zo te zeggen)

Oleg74 06 maart 2015

Maar het is tenslotte precies de kwaliteit van het product en de bereiding, evenals de variëteit van het koffiemenu, die het type koffie met zich meenemen! Het is immers onmogelijk om koffieautomaten en andere etablissementen te vergelijken, waarbij voor de klant een heel ander product aan de uitgang staat!
Ook merkte ik nu dat overal waar ze aan het menu toevoegen, trendsnoepjes anders zijn, zoals bitterkoekjes, donuts, gemberkoekjes enzovoort! Nou, het is de moeite waard om niet alleen te kijken naar de BC, er zijn veel winkelcentra en andere begaanbare plaatsen, om zo te zeggen)

Luister, je hamert op al deze onzinadvertenties. Je kent veel landgenoten die zulke fijnproevers zijn, dat ze, na een slokje op straat of in een auto door een gat in het deksel van een americana met melk en suiker, zelfs kunnen onderscheiden wat ze drinken? 99,99% van uw potentiële klanten belt al die niet-piss-kont koffie. Mensen consumeren een symbool - koffie met een taart, koffie met ijs. Koffie met dessert. En degenen die gewoon fijnproevers zijn - geloof me, ze zullen geen koffie drinken tijdens het hardlopen - ze zullen naar een café gaan om op internet te zitten of met iemand te praten. Koffie wordt gewoon besteld omdat het zo'n ritueel is "je moet iets bestellen". En het café zal niet worden gekozen omdat "er geweldige koffie is", maar vanwege de locatie en de comfortabele sfeer in de zaal, plus een goede en duidelijke keuze op het menu.

Weet je hoe lang koffie leeft? 30-60 seconden. Precies zo veel schuim op espresso of americano. In een goed restaurant of hotel kun je meteen een ober terugsturen als je geen koffiecrema meer hebt.

Oleg74 06 maart 2015

Als alles goed gaat (en iedereen houdt ervan om dat te denken), dan is alles goed. Vraag jezelf af wat je gaat doen met het rek en andere kleding die je moet kopen om te starten als je moet oprollen. Ik denk dat je ze zult verlaten waar ze zijn vertrokken, anders zullen ze in de garage staan. Echt - een fatsoenlijke branded receptie (geen nachtmerrieachtige school-type spaanplaat) kost ten minste 50-60 duizend. Dit is zeer budget. In St. Petersburg zijn mensen al gewend aan geciviliseerde catering en dergelijke kamers als ergens in Syktyvkar, waar ze mensen bijna met schoppen voeden, ze geven hier geen lift - je moet er fatsoenlijk uitzien. Ik denk dat het echt dichter bij de 100 komt, maar oke - zelfs als er 25 maaiers zijn - een eenvoudige kledingkast en standaard.


Post is bewerkt Oleg74: 06 maart 2015 - 21:54

Guest_natalia73_ * 28 maart 2015

HotelVoorzieningen 29 maart 2015

Het is jammer dat er geen "centrale perk" koffiehuis franchise in Moskou is. wow.

En de rest zijn allemaal als één plek.

"Vasthouden" Het is niet duidelijk waarop het is gebaseerd. Veel woorden en beloften, een minimum van hun investeringen, veel zakelijke gebieden en overal een franchise. Niet begrijpen.

monobrovb 29 maart 2015

Oleg74, perfect demotiverend! ;)) De wens om een ​​koffiehuis te openen smelt als een sneeuwpop op een hete lentedag. Als je serieus bent, heel goed uiteengezet, is het duidelijk dat je competent en redelijk spreekt. Ik ben het bijna overal mee eens, maar er zijn een paar momenten:

1. Wie is de consument van koffie met jou? Mensen die van heerlijke koffie houden, maar niet willen, vooral in een crisis, 150 per glas betalen. Je berekeningen zijn behoorlijk overtuigend, maar op de een of andere manier koop ik al bijna een jaar koffie voor 50 roebel (cappuccino) in een koffiewinkel in Moskou aan de Tverskaya-straat, die beroemd is om zijn ruimtevaarttarieven. Er wordt aangenomen dat tijdens de crisis sommige mensen de gebruikelijke coffeeshops verlaten, waar het duur is en op zoek gaan naar goedkopere opties, zoals koffie.

2. Als de consument een massa heeft die het niet uitmaakt wat voor soort koffie te drinken, gewoon om naar koffie te ruiken, dan kunt u, volgens uw logica, bij de koffie-en theefaciliteiten vandaan komen door de drank handmatig te bereiden en over te schakelen naar automatische koffiezetapparaten, waardoor u de kosten van één kopje aanzienlijk kunt verlagen. minder gekwalificeerd personeel, versnelt het kookproces, maakt de kwaliteit van dranken stabiel. Maar waarom doet niemand (bijna niemand) dat?

Als ik jou was, zou ik nadenken over zakendoen waarbij je uitgaven alleen bij perfecte verkoop ontstaan. Er is een verkoop - er zijn kosten. geen verkoop - geen kosten. Hier is je diagram. Dit zijn buy-sell, agency services, service en intellectuele services, etc.

Kun je concretiseren? Wat kan naar uw mening een persoon zonder ervaring in een bedrijf doen die slechts de eerste stap zet, die een beperkt budget heeft (laten we tot 300.000 roebel kosten) in een crisis.

Op onderwerp. Hij bekeek zorgvuldig de verkopers van franchises, waarvan de jongens uit Novosibirsk het meest hielden - "Vigorous Day". Ze hebben veel van hun koffiehuizen, ze leiden een interessant onderwerp op dit forum, ze beantwoorden vragen goed. Persoonlijk kreeg ik de indruk dat de jongens echt van hun werk houden en erin geloven, er is geen indruk dat ze hun franchise voornamelijk willen verkopen en een forfaitair bedrag willen krijgen. Ik zou graag een franchise van hen kopen, hoewel er ook grote twijfels bestaan ​​over de winstgevendheid van dit bedrijf, maar in ieder geval, voor relatief weinig geld, kunt u de eerste stap zetten uit saaie kantoorslavernij naar uw eigen bedrijf (een soort).

Oleg74 29 maart 2015

Oleg74, perfect demotiverend! ;)) De wens om een ​​koffiehuis te openen smelt als een sneeuwpop op een hete lentedag. Als je serieus bent, heel goed uiteengezet, is het duidelijk dat je competent en redelijk spreekt. Ik ben het bijna overal mee eens, maar er zijn een paar momenten:

1. Wie is de consument van koffie met jou? Mensen die van heerlijke koffie houden, maar niet willen, vooral in een crisis, 150 per glas betalen. Je berekeningen zijn behoorlijk overtuigend, maar op de een of andere manier koop ik al bijna een jaar koffie voor 50 roebel (cappuccino) in een koffiewinkel in Moskou aan de Tverskaya-straat, die beroemd is om zijn ruimtevaarttarieven. Er wordt aangenomen dat tijdens de crisis sommige mensen de gebruikelijke coffeeshops verlaten, waar het duur is en op zoek gaan naar goedkopere opties, zoals koffie.

2. Als de consument een massa heeft die het niet uitmaakt wat voor soort koffie te drinken, gewoon om naar koffie te ruiken, dan kunt u, volgens uw logica, bij de koffie-en theefaciliteiten vandaan komen door de drank handmatig te bereiden en over te schakelen naar automatische koffiezetapparaten, waardoor u de kosten van één kopje aanzienlijk kunt verlagen. minder gekwalificeerd personeel, versnelt het kookproces, maakt de kwaliteit van dranken stabiel. Maar waarom doet niemand (bijna niemand) dat?

Kun je concretiseren? Wat kan naar uw mening een persoon zonder ervaring in een bedrijf doen die slechts de eerste stap zet, die een beperkt budget heeft (laten we tot 300.000 roebel kosten) in een crisis.

Op onderwerp. Hij bekeek zorgvuldig de verkopers van franchises, waarvan de jongens uit Novosibirsk het meest hielden - "Vigorous Day". Ze hebben veel van hun koffiehuizen, ze leiden een interessant onderwerp op dit forum, ze beantwoorden vragen goed. Persoonlijk kreeg ik de indruk dat de jongens echt van hun werk houden en erin geloven, er is geen indruk dat ze hun franchise voornamelijk willen verkopen en een forfaitair bedrag willen krijgen. Ik zou graag een franchise van hen kopen, hoewel er ook grote twijfels bestaan ​​over de winstgevendheid van dit bedrijf, maar in ieder geval, voor relatief weinig geld, kunt u de eerste stap zetten uit saaie kantoorslavernij naar uw eigen bedrijf (een soort).

Je koopt koffie met je in een coffeeshop en, geloof me, het is niet warm of koud voor dit product. In het totale inkomen van een koffiehuis is deze koffie 50 roebels per haak, zodat mensen iets anders gaan kopen, waarom het niet aanbieden - de zak trekt.

In Moskou drijft de massa van instellingen amper, wordt gesubsidieerd of bevindt zich op het terrein. Wonderen gebeuren niet. Ik zal Amerika niet voor je openen als ik zeg dat de duisternis van instellingen van verschillende soorten catering, schoonheidssalons, kledingwinkels, enz. Is geopend volgens het schema "om een ​​dochter-zoon-vrouw-meesteres te bezetten". Je zult zeggen "oh, wie zal dit financieren!" Ik zal u antwoorden dat er grote niet-winstgevende of non-profit constructiebedrijven zijn die ook op dezelfde manier worden gefinancierd "om mijn vrouw te bezetten". In de letterlijke zin van het woord. Ik zal geen specifieke namen geven, maar ik heb met hen samengewerkt en ik weet wat er binnen aan de hand is voor geld

Natuurlijk zijn er allerlei internet-startups met banale diensten, maar behoorlijk massaal: autowasstraten, taxi's enzovoort. maar daar is het ook nodig om een ​​GROOT deel van de ontwikkeling zelfstandig in het begin zelf of met partners te KUNNEN doen. Het zal niet zo werken: "gisteren heb ik hout gehakt, en vandaag heb ik een startup op IT geschrokken"

Je kunt hier en daar werken om rond te kijken en te begrijpen hoe het echte bedrijf in het algemeen tikt op verschillende gebieden. Maar zoals ik het begrijp - het is nu niet in de mode bij beginnende zakenmensen. Direct uit de pot van de kleuterschool moet Zuckerberg zijn.


Post is bewerkt Oleg74: 29 maart 2015 - 16:47

monobrovb 29 maart 2015

Je koopt koffie met je in een coffeeshop en, geloof me, het is niet warm of koud voor dit product. In het totale inkomen van een koffiehuis is deze koffie 50 roebels per haak, zodat mensen iets anders gaan kopen, waarom het niet aanbieden - de zak trekt.

In Moskou drijft de massa van instellingen amper, wordt gesubsidieerd of bevindt zich op het terrein. Wonderen gebeuren niet. Ik zal Amerika niet voor je openen als ik zeg dat de duisternis van instellingen van verschillende soorten catering, schoonheidssalons, kledingwinkels, enz. Is geopend volgens het schema "om een ​​dochter-zoon-vrouw-meesteres te bezetten". Je zult zeggen "oh, wie zal dit financieren!" Ik zal u antwoorden dat er grote niet-winstgevende of non-profit constructiebedrijven zijn die ook op dezelfde manier worden gefinancierd "om mijn vrouw te bezetten". In de letterlijke zin van het woord. Ik zal geen specifieke namen geven, maar ik heb met hen samengewerkt en ik weet wat er binnen aan de hand is voor geld

Ik belde een coffeeshop een punt om koffie met mij te verkopen;) Ze verkopen niets anders dan koffie en thee, er zijn zelfs geen koekjes. Overigens bevinden vaak in Tverskaya niet-winstgevende winkels zich vaak, maar dit zijn in de regel kantoren van grote netwerkbedrijven, die volgens status een winkel in de hoofdstraat zouden moeten hebben. Over een bepaalde coffeeshop waar ik koop, kunnen we met vertrouwen zeggen dat dit liefhebbers zijn en geen gouden jeugd. Ikzelf dacht dat ze failliet zouden gaan of prijzen zouden verhogen, maar tot nu toe is dit noch het andere gebeurd. Trouwens, niet ver van dezelfde plek werd een kopje koffie met hen geopend op een automatische machine, het duurde minder dan een maand en nu verkopen ze daar bloemen. Over het algemeen is het op Tverskaya interessant om naar een klein bedrijf te kijken, je kunt meteen zien welk bedrijf levensvatbaar is en wat niet, er is felle concurrentie, paardenverhuurprijzen, jij of jijzelf.

Vervolgens - een goede automatische auto is veel duurder en grilliger in onderhoud en niet minder duur dan een rozhkovy.

toch zijn er netwerken die op beide werken, sommige op budget automatische machines.

In elk geval, door een gat in het deksel met melk en suiker op de vlucht langs een stoffige gasstraat en met een sigaret, zal niemand iets begrijpen, hoe knap zijn fysionomie ook is.

Ik hou van koffie, ik koop het voor 50 roebel, terwijl anderen het verkopen voor 150 of voor 100 van een automatische auto. Iedereen die van koffie houdt, zal hetzelfde doen. Naar mijn mening is koffie a priori goedkoper dan in een gewone coffeeshop en dit is hun belangrijkste voordeel. Het is niet nodig om een ​​kopje te verkopen voor 50 roebel, het is noodzakelijk om het goedkoper te verkopen dan in traditionele koffiehuizen.

Wat moet topikstarter doen? En hoe weet ik wat hij begrijpt?

Ik denk dat als de top-starter een IT-ontwikkelaar was, wel, of als gouden handen een automonteur-meester zijn, hij de aankoop van een koffiefranchise nauwelijks met hem zou hebben aanschouwd.

Oleg74 29 maart 2015

Ik belde een coffeeshop een punt om koffie met mij te verkopen;) Ze verkopen niets anders dan koffie en thee, er zijn zelfs geen koekjes. Overigens bevinden vaak in Tverskaya niet-winstgevende winkels zich vaak, maar dit zijn in de regel kantoren van grote netwerkbedrijven, die volgens status een winkel in de hoofdstraat zouden moeten hebben. Over een bepaalde coffeeshop waar ik koop, kunnen we met vertrouwen zeggen dat dit liefhebbers zijn en geen gouden jeugd. Ikzelf dacht dat ze failliet zouden gaan of prijzen zouden verhogen, maar tot nu toe is dit noch het andere gebeurd. Trouwens, niet ver van dezelfde plek werd een kopje koffie met hen geopend op een automatische machine, het duurde minder dan een maand en nu verkopen ze daar bloemen. Over het algemeen is het op Tverskaya interessant om naar een klein bedrijf te kijken, je kunt meteen zien welk bedrijf levensvatbaar is en wat niet, er is felle concurrentie, paardenverhuurprijzen, jij of jijzelf.

toch zijn er netwerken die op beide werken, sommige op budget automatische machines.

Ik hou van koffie, ik koop het voor 50 roebel, terwijl anderen het verkopen voor 150 of voor 100 van een automatische auto. Iedereen die van koffie houdt, zal hetzelfde doen. Naar mijn mening is koffie a priori goedkoper dan in een gewone coffeeshop en dit is hun belangrijkste voordeel. Het is niet nodig om een ​​kopje te verkopen voor 50 roebel, het is noodzakelijk om het goedkoper te verkopen dan in traditionele koffiehuizen.

Ik denk dat als de top-starter een IT-ontwikkelaar was, wel, of als gouden handen een automonteur-meester zijn, hij de aankoop van een koffiefranchise nauwelijks met hem zou hebben aanschouwd.

Ik denk niet dat er een discussie kan zijn. Er is een specifieke wiskunde zonder emoties, en er zijn je veronderstellingen en aannames gebaseerd op verlangen en enthousiasme, evenals op de persoonlijke ervaring van de consument, maar niet de verkoper. Ik wens je het allerbeste met heel mijn hart.

kostina1989 07 april 2015

Ik ben ook geïnteresseerd in het onderwerp koffie. Een vriend was onlangs in de Krim en zei dat hij naar een prachtig koffiehuis was gekomen in de vorm van een koffiemolen, en dat ze ongelooflijk heerlijke koffie met toevoegingen, enz. Verkochten. Over het algemeen geïnspireerd. Ik heb dit kantoor gevonden dat de franchise verkoopt. Maar. Ze willen niet met Rusland werken en dat is het. In de gegeven fase probeer ik te berekenen hoeveel kopiëren van dit onderwerp gaat kosten.

Trouwens, we hebben al een exemplaar in onze regio, maar ik hield niet van de kwaliteit van de koffie, en de Crimeans bieden om van hen te kopen, maar de levertijd is 7-10 dagen.

Hier denk ik aan het creëren van mijn eigen klein koffiehuis met een soort koffie met mij...

StasPerilov 07 april 2015

Dus, nu, wanneer "de Krim van ons is", dienen ze dan normaal de franchisenemer? Het onderwerp van de coffeeshop is best interessant.

kostina1989 09 april 2015

Ze verkopen de franchise niet. Ze bieden om gewoon van hen te kopen. En dat allemaal voor nu.

DIMANSH 14 april 2015

En Kostina1989 is niet het uur van Irina Kostina?

Guest_Yildun_ * 21 april 2015

Beschouwd als een franchise KOFFIE EN DE STAD
http://region.coffee-city.ru/?utm_source=noneutm_medium=cpcutm_content=searchutm_term=coffee%20and%20the%20cityutm_campaign=coffee_and_the_city_openstat=ZGlyZWN0LnlhbmRleC5ydTsxMjAyNTcyMjs3ODI5NDgxNTY7eWFuZGV4LnJ1OnByZW1pdW0yclid=5842948255166179437

kostina1989 21 april 2015

Geplaatst op 14 april 2015 - 18:01

En Kostina1989 is niet het uur van Irina Kostina?

Guest_FamillyHold_ * 09 mei 2015

Ik kan één ding zeggen totdat je het probeert te begrijpen. Ik ben het niet met veel dingen eens.

Franchise is geldverspilling, opende een koffieshop onder zijn eigen merk voor 105 tr met zijn uitrusting, inclusief een koffiezetapparaat.

Koffiemachine automaat frank go ***, als je niets weet over deze zaak, over koffie en je geeft nergens om behalve om deeg, neem het dan, zoek een "groente", neem het mee naar zijn werk, waarvan de betekenis een knop zal zijn en ga! jij verdient de jouwe, er zijn 7-10 tr per maand, iets minder dan tante Vali, die de vloer wast in onze boetiek.

Grain. Graan is een delicate zaak. Bij het huren van een koffiemachine, moet u werken met het graan dat de eigenaar van het koffiezetapparaat naar u "duwt". Deze koffie kan duur worden gewassen.

We werken met Russische branders, goede, grote bedrijven, we plaatsen een bestelling, de volgende dag braden ze. Roosteren "levens" niet meer dan een maand, dan verliest de koffie zijn kwaliteit. Ik zie geen zin, dom door de opkomst van de dollar om te veel te betalen voor de "uitstekende" kwaliteit van graan, zoals het bedrijf Lavazza. ongeveer 2 tr voor 1 kg, toen het in 2010 1100 kostte. Ik ben stil over frituren.

Voor de kwaliteit die u moet betalen. We werken zelf in een coffeeshop, communiceren met mensen, werken voortdurend iets bij, vinden voorraad uit, we hebben ervaring, we kennen koffie van binnenuit, we kunnen het ons veroorloven om graan te kopen voor de prijs waarvan veel coffeeshops een hartaanval krijgen. Tegelijkertijd is onze cappuccino goedkoper dan in Chocolate.

Over de concurrentie) Vrienden ontdekten zo'n punt in één winkelcentrum, er was een chocoladereep in deze, ze hadden promoties en kortingen, mensen namen koffie goed van hen, merkten één ding op, verlaagden de prijs, chocolade verminderde ze ook. Jongens, een levend voorbeeld.

Heel erg dat grote steden koffie niet begrijpen. Onze stad komt slechts op een miljoen, vergelijkbare punten van de zee, maar mensen gaan naar plaatsen waar ze goede koffie maken. Mensen begrijpen de drank mogelijk niet, hier moeten we niet vergeten dat de concepten van kwaliteit en smaak ergens in de buurt zijn.

Koffie moet niet bitter zijn, bitter is geen koffie. Allereerst is koffie een bes.

Beschouwd als een franchise, had ik een prioriteit in Like, goed gevestigd in onze stad. Zoals RC, een krachtige dag, accepteerde de stad het niet, en ze zitten op één punt, wanneer Laika de vijfde opent.

Voor verkoop op de dag, de dag van ons punt, is het nodig om 30-40 kopjes per dag te verkopen, zodat mijn partner en ik misschien niet slecht voelen.))

Ze telden de verkoop van sommige punten, ze bereikten 100 kopjes op een weekdag

Leandro 14 mei 2015

Op onderwerp. Hij bekeek zorgvuldig de verkopers van franchises, waarvan de jongens uit Novosibirsk het meest hielden - "Vigorous Day". Ze hebben veel van hun koffiehuizen, ze leiden een interessant onderwerp op dit forum, ze beantwoorden vragen goed. Persoonlijk kreeg ik de indruk dat de jongens echt van hun werk houden en erin geloven, er is geen indruk dat ze hun franchise voornamelijk willen verkopen en een forfaitair bedrag willen krijgen. Ik zou graag een franchise van hen kopen, hoewel er ook grote twijfels bestaan ​​over de winstgevendheid van dit bedrijf, maar in ieder geval, voor relatief weinig geld, kunt u de eerste stap zetten uit saaie kantoorslavernij naar uw eigen bedrijf (een soort).

Kijk naar de mobiele koffieshop van Rostov aan de Don - niet als een advertentie. Ik volg hun ontwikkeling al heel lang (sinds 2011), het is indrukwekkend. Als ze geen auto's zijn, openen ze punten voor het verkopen van koffie met hen met een stabiele regelmaat.


Post is bewerktLeandro: 14 mei 2015 - 16:11

Koffie om te gaan

Dichte franchise

Over franchisegever

Wij zijn een keten van coffeeshops die koffie met ons verkopen en vers gebak. In het thuisnetwerk zijn we gegroeid tot 10 koffiehuizen, in het land van vandaag hebben we al 90 partners, meer dan 148 coffeeshops zijn open.

Onze omzet is vergelijkbaar met grote koffiehuizen tegen aanzienlijk lagere kosten en een zeer goede winstgevendheid. Het formaat vereist geen grote investeringen, koffie om te gaan is een goede optie voor een startup.

We helpen u zo snel mogelijk een koffiebar in uw stad te starten.

Het concept van een franchisebedrijf

  1. Informatiepakket waarmee u een koffiehuis in de kortste tijdsklare turnkey kunt starten, van print- en werkalgoritmen, tot kwesties van interactie met toezichthoudende autoriteiten.
  2. CRM-ERP-systeem voor kasboekhouding en magazijnadministratie. We weigeren klassieke kassa's en gebruiken tablets en printers. De volledige database wordt opgeslagen op een cloudserver. In de online-modus kunt u de verkoop- en voorraadsaldi in de coffeeshop bekijken.
  3. Gedetailleerde schattingen voor de opening + onthullen de structuur van de inkomensuitgaven in de hele onderneming in de context van de maand voor een vollediger inzicht in bedrijfsprocessen.
  4. Contacten van leveranciers van grondstoffen en verbruiksgoederen, volgens de resultaten van de onderhandelingen is er een mogelijkheid om te lobbyen voor goede prijzen, verwijzend naar het volume van het gehele netwerk.
  5. Wij helpen bij het verkrijgen van koffieapparatuur die te huur is, waardoor de kosten van opening worden verlaagd.
  6. We overleggen gedurende de looptijd van het contract. Alle vragen zijn uitgewerkt.
  7. Implementeerde zijn eigen federale spaar- en kortingssysteem!

Koffie onderweg - zaken met gebrek aan tijd

Koffie is de meest populaire drank en staat op de derde plaats qua consumptie na thee en water. Volgens experts worden er elke dag ongeveer twee miljard kopjes koffie gedronken.

In onze dynamische wereld, waar iedereen altijd haast heeft, is er geen tijd meer om thuis koffie te drinken. Daarom kopen Russen steeds vaker koffie op plaatsen waar het wordt verkocht om mee te nemen. Dit soort "koffie" bedrijf met een bekwame aanpak loont snel en brengt de eigenaar een goede winst.

Degenen die besluiten een punt van afhaalkoffieverkoop te openen, moeten aandacht besteden aan een aantal belangrijke punten:

  • De locatiekeuze. Veel hangt af van waar het punt zich zal bevinden. Het is het beste om de verkoop te organiseren in een winkelcentrum, supermarkt, universiteit of op een drukke plek aan de straat.
  • Papierwerk. In dit geval kunt u een van de twee vormen kiezen - "LLC" of "IP". Aangezien het verkooppunt van koffie te gaan geen cateringbedrijf is, is toestemming van het sanitaire en epidemiologische station niet vereist en is een vuurvergunning alleen nodig als u van plan bent een koffiehuis te kopen. Ook voor de toelating van werknemers om te werken, moeten ze hygiënische boeken hebben.
  • Aanschaf van apparatuur en ingrediënten. Het is noodzakelijk om professionele koffiemachines en hoogwaardige koffiebonen te selecteren.
  • Werving van personeel. Het zal een groot succes zijn als de mensen die voor het werk worden ingehuurd door een ervaren barista worden opgeleid en op zijn minst de basis van koffie maken kennen.
  • Startkapitaal In totaal zal de opening van één punt ongeveer 300.000 roebel omzeilen.
  • Ondernemers die geen ervaring hebben met het uitvoeren van een dergelijk bedrijf, is het zinvol om te beginnen met de aankoop van een franchise van een bedrijf dat zich op dit gebied heeft bewezen.

Afhaalmaaltijden voor koffie

Op de binnenlandse markt kan take-outkoffie worden verkocht in de volgende franchises:

"Bouncy Day"

Het netwerk "Vigorous Day" verscheen in 2012 in Novosibirsk. Het bedrijf verkoopt koffie en vers gebak.

Tijdens de 1,5 jaar durende operatie opende het bedrijf 8 betaalde koffiehuizen in Novosibirsk en nog eens 70 in andere Russische steden.

Het netwerk is van plan om samenwerking aan te gaan met de steden Oekraïne, Wit-Rusland, Kazachstan en Moldavië.

Potentiële franchisenemer "Bouncy Day" staat klaar om te bieden:

  1. Infopaket, inclusief het werkalgoritme, plant interactie met supervisors, polygrafie, enz.
  2. Voorraadadministratie in het CRW-systeem, waarmee u de kassa niet op het werk kunt gebruiken, maar om tablets en printers te gebruiken. Alle informatie met dergelijke boekhouding wordt opgeslagen op een cloudserver.
  3. Schattingen voor het beginpunt en het promotiepunt.
  4. Selectie van leveranciers van verbruiksgoederen en grondstoffen.
  5. Hulp bij het leasen van koffieapparatuur.
  6. De franchisenemer raadplegen over alle problemen die zich tijdens het werkproces voordoen.
  7. Personeelstraining, de mogelijkheid om stage te lopen bij een coffeeshop in Novosibirsk.

Om aan de franchise "Happy Day" te werken, hebt u nodig:

  • huur winkelruimte van 1 tot 3,8 vierkante meter. m;
  • betaal een symbolische toegangsprijs van 1 roebel;
  • een startkapitaal hebben van 50.000 tot 80.000 roebel;
  • 1 of 2 werknemers aantrekken.

De franchise kan binnen 1-1,5 maanden zijn vruchten afwerpen: er zijn geen royalty's en reclameaftrek.

Momenteel zijn er in de franchise van het bedrijf meer dan 100 koffie-outlets.

De eigenaar van de "Happy Day" Zufar zegt:

"Geld verdienen met kiosken die afhaalkoffie verkopen is erg winstgevend, er is elke dag omzet, dus ik hoop dat ik snel het geld kan teruggeven dat in het bedrijf is geïnvesteerd. De competitie is natuurlijk groot, maar als je kiest voor de "juiste" plaats, dan zal het gaan. "

"GO! Coffee"

GO! Coffee is een mobiele coffeeshop van een jong Russisch bedrijf dat in 2013 op de markt verscheen. Het bedrijf breidt zich uit, nieuwe winkels openen elke maand.

Het netwerk verkoopt franchises in twee formaten:

  1. micro-coffeeshops - vaste punten voor de verkoop van afhaalkoffie;
  2. mobiele koffie-auto's uitgerust met speciale apparatuur voor het zetten van koffie.

Voor het afsluiten van het contract is vereist:

  • startkapitaal van 88.000 roebel;
  • middelen om een ​​forfaitair bedrag te betalen voor een bedrag van 60.000 roebel.
  • royalty's ten bedrage van 3% van de totale omzet;
  • ruimte verhuur van 1 tot 3 vierkante meter. m met een maximaal stopcontact.

Standaard franchisepakket omvat:

  1. Commerciële benaming "GO! Coffee": huisstijl, ontwerp en logo;
  2. gids voor het openen van je punt;
  3. het adviseren van franchisenemers over alle juridische zaken.
  4. tekeningenrekken van 1 tot 3 vierkante meter. m;
  5. ontwikkelde en gevalideerde marketingstrategieën en -programma's;
  6. hulp bij het vinden van leveranciers van koffieapparatuur en aanverwante accessoires, evenals directe leveringen van koffie, cateringapparatuur, bekers met buisjes en deksels;
  7. een plaats vinden voor het eerste koffiehuis en onderhandelen met de verhuurder;
  8. een cloudgebaseerd CRM-systeem dat verkoopadministratie automatiseert;
  9. training en ondersteuning gedurende de looptijd waarvoor het contract zal worden gesloten.
Het minimale pakket verschilt alleen van de standaard doordat de franchisenemer niet kan vertrouwen op leasing en verhuur van apparatuur.

Met het maximale pakket ontvangt de koper een aantal aanvullende services:

  • exclusief recht op de stad;
  • helpen bij het vinden van verschillende plaatsen;
  • vertrekspecialist voor de opleiding van werknemers.

Over de franchise vertelt haar eigenaar Maria:

"Het lukte me om in zes maanden een hele keten van GO! Coffee-winkels in mijn stad te openen, en het begon allemaal toen ik per ongeluk struikelde over het franchiseaanbod van het bedrijf en erin geïnteresseerd raakte. Ik heb meteen besloten om een ​​franchise te kopen, ik vond de voorwaarden en het verhaal van de ondernemer erg leuk over zijn kind, ik was niet eens geïnteresseerd in vergelijkbare aanbiedingen van concurrenten. Twee weken later vond ik assistenten en opende het eerste koffiehuis. Eerlijk gezegd was de eerste ervaring niet erg succesvol, maar na verloop van tijd ging het bergopwaarts en ik heb er nooit spijt van gehad dat ik geld heb geïnvesteerd in deze business. "

Koffie en de stad

Coffee and the City is een Russisch bedrijf dat in 2010 het eerste koffiehuis opende van het "coffee on the way" -formaat. In de eerste twee jaar van zijn bestaan ​​is het netwerk uitgegroeid tot 11 koffiehuizen en kon het 10 seizoensprojecten lanceren.

Het bedrijf koopt groene koffiebonen van boeren zonder tussenpersonen, braadt ze onafhankelijk en bezorgt ze op de punten 14 weken na het roosteren.

Koffie en de stad is:

  • klantenservice in 1 minuut 23 seconden;
  • koffiegedeelte gemaakt van 36 gram bonen;
  • menu, dat in 2008 werd ontwikkeld, de beste binnenlandse barista;
  • lage prijzen;
  • niet-competitieve stijl;
  • aantrekkelijk ontwerp.

Netwerkfranchise-kosten omvatten:

  • investeringen van 990 000 tot 1 590 000 roebel;
  • royalty van 6%.

Ook aan het franchisebedrijf werken moet:

  • verkoopoppervlakte van 6-7 plein. m;
  • 5 kW elektriciteit en een stopcontact;
  • 2-3 werknemers.

Koffie en de stad biedt all-inclusive. Dit is een complete module met alle benodigde opties, waaronder:

  • levering en installatie van de module;
  • verkooppunt management gids;
  • controle van alle processen door QoS;
  • een gids voor managers en leidinggevenden;
  • economische veiligheid;
  • koffiemachines uitgerust met gebrouwen koffietellers;
  • vrije toegang tot methodologische materialen.

Betaal de franchise in 4 maanden.

Roman praat over zakelijk succes:

"Ik ben zelf een gepassioneerde fan van koffie, dus waarschijnlijk koos ik voor dit type bedrijf. Toen ik mijn koffiewinkel opende, wilde ik heel graag een team van mensen met een vergelijkbare geest bij elkaar komen. In de loop van de tijd heb ik het voor elkaar gekregen, nu zijn de jongens die met mij werken zeker dat elk type koffie zijn eigen karakter en ziel heeft. "

Rode kop

Red Cup opende zijn eerste punt in september 2011.

Tot op heden heeft het netwerk al 56 mobiele coffeeshops in heel Rusland.

Gedurende deze tijd ontstonden bepaalde principes in het werk van het bedrijf, dat het bedrijf consequent volgt:

  • voor het maken van koffie wordt alleen vers geroosterd graan gebruikt;
  • barista wordt getraind en gecertificeerd in het trainingscentrum van het bedrijf;
  • locaties worden geplaatst en uitgegeven in overeenstemming met alle regels;
  • Het werk wordt uitgevoerd volgens bewezen reclametechnieken.

Om aan de franchise van het bedrijf te werken, hebt u nodig:

  • om 245.000 roebel te investeren;
  • zoek een geschikte kamer van 4-8 vierkante meter. m met elektriciteit 3,5 kW;
  • huur twee werknemers in;
  • royalty's van 10.000 roebel per maand betalen.

Het bedrijf biedt franchisenemers de keuze uit twee pakketten: "Start" en "Start Plus".

Beide franchises omvatten:

  1. klaar bedrijfsplan;
  2. het verkrijgen van het recht om het handelsmerk te gebruiken;
  3. merk boek;
  4. opleiding van personeel;
  5. het organiseren van de levering van noodzakelijke ingrediënten;
  6. aanbevelingen voor het kiezen van een plaats voor handel;
  7. tekeningen van toonbanken;
  8. aanbevelingen van leveranciers van commercieel meubilair, apparatuur en ingrediënten;
  9. aankomst van netwerkeigenaren bij de opening;
  10. aanbevelingen voor de selectie van een optimalisatiesysteem;
  11. drankrecepten en stroomdiagrammen;
  12. presentatie voor de franchisenemer;
  13. adviseren over zakelijke, juridische en boekhoudkundige kwesties;
  14. regeling voor zakelijke promotie.

Pakket "Start Plus" bevat bovendien:

  1. de levering van professionele koffiemachines, koffiemolens, accessoires voor de bereiding van dranken, koelkasten, commerciële meubels en ingrediënten;
  2. pos-materialen voor startpunt.

De Red Cup-franchise loont in 2-4 maanden.

Advies over de franchise van Ilya, een ondernemer:

"De populariteit van take-away koffie groeit elke dag, en dat allemaal omdat het ritme van het moderne leven versnelt. Voor mij, en voor elke ondernemer, was het belangrijkste om winst te maken bij het kopen van een franchise. En ik wilde ook dat het bedrijf voordelen en vreugde zou brengen, niet alleen voor mij, maar ook voor mijn partners en klanten. Ik denk dat het me gelukt is om mijn droom waar te maken. "

De planetaire mixer is een zeer belangrijk apparaat in de keuken van de catering. Wat kan worden voorbereid met behulp van dit apparaat, lees in dit artikel.

Wilt u uw gasten in de oven laten bakken? Beschrijving van de benodigde voor dit gerecht door http://vkusologia.ru/osnashhenie/elektromexanicheskoe/planetarnyj-mikser.html link.

Tips voor het kiezen van een take-out franchise

Voor een succesvolle start van het bedrijf "koffie op de weg" is het logisch om een ​​franchise te kopen bij een van de hierboven beschreven Russische bedrijven. Investeren in een franchise stelt u in staat om zelfstandig te ondernemen, met de steun van betrouwbare partners. De franchisevoorwaarden voor alle bedrijven zijn nagenoeg hetzelfde, belangrijke verschillen zijn de hoeveelheid startkapitaal.

Ondernemers die niet beperkt zijn in middelen, kunnen een franchisegever kiezen op basis van persoonlijke voorkeuren.

Voor degenen die geen grote fondsen hebben, zal het voordelig zijn om een ​​overeenkomst te sluiten met een "krachtige dag", omdat het bedrijf werkt onder voorwaarden die vergelijkbaar zijn met de rest, maar om hieraan mee te werken, zal het nodig zijn om niet meer dan 80.000 roebel te beleggen.

De opening van mobiele coffeeshops die afhaalkoffie verkopen, is een redelijk winstgevende zaak.

De concurrentie tussen koffieketens is hoog, maar een goed ontworpen bedrijfsproject en een goed gekozen handelslocatie zijn een garantie voor succes en eerste winst in de eerste maanden na de lancering.

Om een ​​bedrijf te starten, hebt u geen grote investeringen nodig. U kunt een project starten door slechts 50 000-100 000 roebel te beleggen.

Het kopen van een franchise van een van de bedrijven die bij een dergelijk bedrijf zijn betrokken, zal het risico van een mogelijk niet-winstgevend project en verlies van geïnvesteerde fondsen wegnemen.

Top